Igazán finom és egészséges – a bőr számára is kimondottan jótékony – ételek következnek. Ízlés szerint válogasson belőle és fogyassza mindenki, a saját és családja egészségére.

Lazac

A lazac közismerten magas omega-3 zsírsav tartalma a sejtfalak fontos építőeleme. A bőrünkre feszesítő hatással bír, a faggyútermelést pedig csökkenti, ami a pattanások képződését előzheti meg. A lazac szeléntartalma óvja bőrünket a UV károsodástól és stabilizálja a bőr tónusát.

Zöldtea

Jelentős antioxidáns és polifenol forrás, mely szerepet játszhat az UV védelemben és javítja a bőrünk természetes állagát. Enyhe vízhajtó hatása által segíti a szervezet és a bőr méregtelenítését is.

Görögdinnye

A magas víztartalmú gyümölcsök, mint például a görögdinnye, segíthetnek kordában tartani még a problémás bőrt is (ekcéma, pszoriázis) és rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a szem alatti táskákat.

A gyümölcsök mellett a sima víz fogyasztása is fontos a hidratáltsághoz. Ez elengedhetetlen a megfelelő vérkeringéshez, ami a véráramból és a bőrből is segíti a méreganyagok  tisztulását.