Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Hogyan kezelhető a téli bőrszárazság?

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A száraz bőr ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának tanácsai nyújtanak segítséget.

Otthoni ápolás és professzionális segítség

bőrszárazság száraz bőr kézápolás tél hideg iontoforézis ultrahang paraffin kozmetikaA száraz bőr egy bizonyos formában és mértékig természetes jelenség a téli időszakban. Megelőzésére a legalapvetőbb eszköz a bőrtípusnak megfelelő arcápoló készítmények, hidratáló krémek rendszeres használata. Az otthoni gyógymódok mellett bizonyos esetben célszerű szakember segítségét is kérni a kezeléshez. Mindenképp javasolt szakemberhez fordulnunk, ha az arcon a bőrszárazság foltokban jelentkezik, esetleg viszketéssel párosul, vagy a bőr hámlani kezd, feszül, berepedezik, a ráncok szabad szemmel is jól láthatóan elmélyülnek. A száraz bőr rendszeres ápolást igényel, melyben fontos szerepet töltenek be a különböző kozmetikai kezelések is. Segítségükkel tartós, hosszú távú hatást érhetünk el, a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttathatjuk.

Tápláló, természetes olajok

Száraz bőr kezelésére a készen beszerezhető krémek és maszkok mellett különösen eredményesnek találom a kreatív kozmetika eszközeit – számol be tapasztalatairól Peterman Krisztina. A tiszta növényi olajok kiváló antioxidánsok, flavonoidokban és vitaminokban gazdag készítmények. Típustól függően fertőtlenítő, tápláló, sejtvédő, restrukturáló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Könnyen bejutnak a bőrbe, természetesek, nem trendfüggők, mert örökzöldek, melyek minden időben, korban megállják a helyüket Bevizsgált, leinformálható alapanyagokból készíthetünk speciális, az adott bőrtípus igényeinek maximálisan megfelelő ápoló készítményeket. A felhasznált összetevők közül a rózsaolajos készítmények például igazi delikátesznek számítanak a száraz bőrű hölgyek számára. Ezen kívül ajánlott illóolajok még: a geránium, jázmin, kamilla, levendula, szantálfa, ylang-ylang is. A felhasználni kívánt illóolajokhoz virágvizeket, rügykivonatokat adva tovább növelhetjük a kezelés eredményességét.

Gépi kezelések a hidratált bőrért

Az egyes készítmények hatékonyságát fokozhatjuk gépi kezelésekkel is. A száraz bőr kezelésére leginkább az ultrahang alkalmazható, melynek előnye, hogy segítségével a kezelés során célzottan használt hatóanyagok, zsírban oldódó vitaminok, a bőr számára fontos zsírok a bőr mélyebb rétegeibe is képesek bejutni és így hosszabb távú hatást is elérhetünk. A másik gyakran használt eszköz az iontoforézis, mely önmagában alkalmazva is gyors segítséget jelent a száraz bőr ellen. Emellett bőrfiatalító hatású és nyugtatja, tonizálja a gyulladásra hajlamos száraz bőrt.

Ápolt kezek télen is

A kézfejeken alig található a nedvesség pótlását biztosító faggyúmirigy, és emellett a kézmosások során naponta több alkalommal is a víz, szappanok, fertőtlenítők és forró levegő szárító hatásának vetjük alá. A bőr ezért ezeken a területeken gyakran válik szárazzá, érdessé, súlyosabb esetben ki is repedezhet. A legfontosabb a megelőzés, melynek legalapvetőbb elemei hideg napokon a kesztyű viselése és a megfelelő kézápoló krém rendszeres használata. Alkalmanként érdemes intenzíven hidratáló terméket is használnunk. Miután alaposan a bőrbe masszíroztuk a krémet, tekerjük körbe a kézfejeket, húzzunk fel egy vékony pamutkesztyűt, így a hatóanyagok még inkább felszívódnak. A pakolást néhány órára, vagy akár egész éjszakai is hagyjuk a bőrön, hogy hosszútávon biztosítsuk az elvesztett nedvesség pótlását.

Szalon kezelés száraz kezekre

A megelőzés és az otthoni praktikák gyakran kevésnek bizonyulnak és a makacs kézszárazság a hűvösebb napok beköszöntével évről-évre visszatér. A probléma ellen szakszerű segítség is létezik: a SPA kezelés. Első lépésben édes mandularadírral eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és közben az értékes hatóanyagokkal ápoljuk, kondicionáljuk is a bőrt. A kézmasszázs segít csökkenteni a bőr öregedését, az ezt követő csillogó kézmaszk hatóanyagai pedig garantálják a bőr védelmét. A kezelést végül a hosszútávú puhaságot biztosító paraffinos kézfürdő teszi teljessé.

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Tovább

Hyaluronsav: a hidratált bőr egyik titka

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Az életkor előrehaladtával az üdeséget, egészséges külsőt biztosító enzim termelődése csökken: a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik, ráncok jelennek meg. A kor előrehaladtával egyre inkább jellemző bőrszárazság, a bőr öregedésének folyamata lényegesen lelassítható az elveszett hyaluronsav pótlásával.

Nemcsak szép, de hasznos is

Elsősorban az esztétikai értékére gondolunk, pedig a bőr számos egyéb funkciót is ellát, melyek közül a legfontosabb, hogy a szervezet elsődleges védelmi vonalát képezi a kórokozókkal szemben. Felső rétege, az epidermisz a szaruréteg folytonos megújításáért felel, az irha, vagy dermisz a rugalmasságot biztosít, a bőralja, vagy hypodermisz feladata a hőszigetelés, fizikai hatások csillapítása - magyarázza Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa.

Több fontos, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen folyamat zajlik a bőrben, melyek mind hozzájárulnak elöregedéséhez is: a napfény itt alakul át D-vitaminná, méregtelenítési folyamatok és a sérülések nyomainak helyreállítása. Ezek tökéletes végrehajtásához nélkülözhetetlen az egészséges bőr, melyhez az első lépés a megfelelő hidratáltság biztosítása.



Hyaluron és kollagén

A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek közel 70 százaléka rostszerű anyag: a kollagén. Hidratáltságát a hyaluronsav biztosítja, méghozzá oly mértékben, hogy az irha nagy részét ezáltal víz alkotja, mely a teljes testben elraktározott víztömeg 15-18 százalékát jelenti. A bőr megfelelő működéséhez tehát elengedhetetlen a nedvességet biztosító hyaluronsav pótlása. A hyaluronsav molekulái nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, de termelődésük az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken – részletezi a bőr öregedésének okait Peterman Krisztina. Pótlásáról úgy kell gondoskodnunk, hogy az valóban eredményes legyen: nem elég, ha külsőleg kenjük magunkra, a bőr középső rétegébe, a dermiszbe kell jutnia ahhoz, hogy feladatát megfelelően elláthassa.

Válassza a megfelelőt!

A hyaluronsavról tudnunk kell, hogy természetes formában nagy molekulájú anyag, ami alapesetben nem jut át a bőr külső felszínén, felvitel után az epidermiszben reked, ahonnan – megfelelő felszívódás hiányában - rövid úton, a következő arcmosás alkalmával el is távolítjuk –sorolja a hátrányokat a Dermatica kozmetikusa. A megfelelő hatás eléréséhez destrukturált hyaluronsavat kell a bőrbe juttatni. A lekicsinyített molekulák így könnyen a bőr középső rétegébe jutnak, ahol a restrukturáló szérummal kezelve, bizonyos idő elteltével visszanyerik eredeti méretüket. Így kitöltik a rendelkezésre álló helyet, kisimítják a ráncokat, vízmegkötő képességüknél fogva pedig gondoskodnak a hidratálásról is. Egy ilyen kezelés hatása átlagosan fél évig tart, fájdalommentesen végezhető, az arc egész területének hidratálására.

Tovább

Tippek száraz bőr ellen

Az őszi-téli időszakban az érzékeny bőr gyakori problémája a fokozott szárazság. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A kezek és a lábak szakszerű ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa ad tanácsokat.

 

Érzékeny kezek

bőrápolás télenA kézfejeken alig található a nedvesség pótlását biztosító faggyúmirigy, és emellett a kézmosások során naponta több alkalommal is a víz, szappanok, fertőtlenítők és forró levegő szárító hatásának vetjük alá. A bőr ezért ezeken a területeken gyakran válik szárazzá, érdessé, súlyosabb esetben ki is repedezhet.

A legfontosabb a megelőzés, melynek legalapvetőbb elemei hideg napokon a kesztyű viselése és a megfelelő kézápoló krém rendszeres használata. Alkalmanként érdemes intenzíven hidratáló terméket is használnunk. Miután alaposan a bőrbe masszíroztuk a krémet, tekerjük körbe a kézfejeket, húzzunk fel egy vékony pamutkesztyűt, így a hatóanyagok még inkább felszívódnak. A pakolást néhány órára, vagy akár egész éjszakai is hagyjuk a bőrön, hogy hosszútávon biztosítsuk az elvesztett nedvesség pótlását.

 

Szalon kezelés

A megelőzés és az otthoni praktikák gyakran kevésnek bizonyulnak és a makacs kézszárazság a hűvösebb napok beköszöntével évről-évre visszatér. A probléma ellen szakszerű segítség is létezik: a SPA kezelés. Első lépésben édes mandularadírral eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és közben az értékes hatóanyagokkal ápoljuk, kondicionáljuk is a bőrt. A kézmasszázs segít csökkenteni a bőr öregedését, az ezt követő csillogó kézmaszk hatóanyagai pedig garantálják a bőr védelmét. A kezelést végül a hosszútávú puhaságot biztosító paraffinos kézfürdő teszi teljessé.

 

Ápolt lábak-télen is

A hűvösebb hónapokban hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni a ruhával fedett testrészek gondos ápolásáról, pedig a hideg sajnos a lábszárakat is gyakran kikezdi, hatására itt a bőr repedezett lehet, a szárazságtól viszkethet. Megelőzésképpen használjunk rendszeresen testápolót. A legjobb hatást nedves bőrön, fürdés után alkalmazva érhetjük el. Ugyanez igaz a sarkak esetében is, fontos, hogy kirepedezés ellen rendszeresen használjunk az elhalt hámréteget eltávolító bőrradírt és a nedvesség pótlását biztosító, speciálisan erre a célra kifejlesztett hidratáló terméket.

Otthon is elvégezhető, relaxáció gyanánt is hatásos program, ha forró gyógynövényes fürdőt készítünk körömvirágból, szezám-, vagy napraforgómag olajból. Ez nemcsak a bőrnek jelent felüdülést, de segítségével átmelegedhetünk, ellazulhatunk lefekvés előtt.

 

Kényeztetés a száraz lábaknak is jár!

Természetesen a lábak ápolására is létezik szakszerű megoldás, a SPA lábápolás. A lábfürdőt és fertőtlenítést követően első lépésként itt is az elhalt hámsejtek eltávolítása történik, majd a svéd masszázs fogásait alkalmazva a lábszáron is bőrápolóval tápláljuk a bőrt. Ezt követi a lábmaszk, majd tetszés szerint a paraffinos lábfürdő.

 

www.dermatica.hu

Tovább