Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Kén a kozmetikában?

A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, haj, bőr, csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő, fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Hol fordul elő?

A természetben vulkángőzökben fordul elő, illetve a kőolaj-finomítás melléktermékeként is keletkezik. Vulkanikus kőzetek és fosszilis palák lepárlásából juthatunk az egyik ismert, 10%-os kéntartalmú anyaghoz, az ichtiolhoz. Ennél is magasabb, 27% a Holt-tengeri iszapból nyert ichtamol kéntartalma. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa elmondta, hogy az értékes ásványi anyaghoz növényekből is juthatunk, az uborka-, hagyma-, fokhagyma tartalmú készítmények, pakolások, ampullák is kiváló kénforrások.


Mikor érdemes használni?


A kén felhasználása a kozmetikumokban igen széleskörű. Tartalmazzák szőrtelenítő készítmények, fürdősó, megtalálható a dauervízben, samponokban. Az egyes  készítményekben a kén különböző koncentrációban fordulhat elő: az elérni kívánt hatástól függően hámképző, vagy hámoldó is lehet. Kedvező tulajdonságai miatt alkalmazását főként a következő bőrproblémák esetében javasoljuk: tág pórusú bőr, túlzott faggyúműködés, szeborrea és ekcéma.

Milyen hatása van a bőrre?


Az MSM tartalmú krém hatását lassan fejti ki, így ne számítsunk azonnali változásokra. A vendégek elmondása alapján azonban a javulás pár héten belül már szemmel látható – számolt be a Dermatica kozmetikusa. Puhább bőr, a bőrgyulladások fokozatos mérséklődése, halványodó hegek, gyorsabb sebgyógyulás és csökkent bőrviszketést tapasztalnak a legtöbben.
 


Tovább

Őszi bőrtréning: itt a gyógynövényes mélyhámlasztás szezonja

A bőr típusonként, életkoronként és évszakonként is eltérő gondoskodást igényel. A hűvösebb időjárásra történő felkészülés jegyében Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa a mélyhámlasztás jótékony hatásait ismertette.

 

A nyári felesleg

Az év legmelegebb hónapjaiban a bőrt a hőség, fokozott verejtékezés és erős UV-sugárzás hatásai is megviselhetik. A fokozott megpróbáltatások ellen a bőr megvastagodással védekezik. A hámréteg megvastagodása a napnak leginkább kitett testrészeken, így elsősorban az arcon észrevehető – magyarázza Peterman Krisztina. Az elhalt hámsejtek eltávolítására átmeneti megoldásként jó szolgálatot tehetnek az otthoni bőrradír készítmények, de igazán látványos és tartós megoldást professzionális kezelésekkel érhetünk el.

 

Ősz, a bőrhámlasztás időszaka

A mechanikai peeling során apró, kemény részecskék segítségével egyszerűen, dörzsöléssel távolítjuk el az elhalt hámsejteket. Kémiai peeling esetén alfa-hidroxi savakat használunk a bőr hámlasztásához, fiatalításához. Az ilyen típusú kozmetikai kezelést az őszi időszakban javasolt elvégeztetni, mivel a savas hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget oldjuk. A bőr fokozott érzékenységével pedig nő a leégés veszélye: a naposabb hónapokban szövődményként hiperpigmentáció, egyenetlen barnulás, fokozódó bőrgyulladások is jelentkezhetnek. Kémiai hámlasztás ezért csak ősztől végezhető, amikor az erős napsütéses időszaknak már vége.

 

Fiatalít, szépít, feszesít

A mélyhámlasztást elsősorban a bőr fiatalítására javasoljuk, segítségével a ráncok mélysége csökkenthető. Fiatalabbak esetében szeplők, májfoltok, vagy bőrhibák kezelésére ajánlott, de látványos eredményeket érhetünk el megvastagodott, seborrheás, rossz vérkeringésű, fakó, tág pórusú bőr esetében is – sorolja a kezelés előnyeit a Dermatica kozmetikusa. A kezelés jótékony hatású comedó képződésre, faggyúmirigy túltengésre és millium képződésre hajlamos bőr esetében, de alkalmazható pattanásos bőr, acnés hegek eltüntetésére is. Anti-aging kezelésekben is használjuk, rugalmatlan, élettelen, korai ráncképződésre hajlamos bőr esetében. A mélyhámlasztás az arcbőr mellett más testrészeken is alkalmazható: kezek öregedési jeleinek, cellulitis, stria esetében, vagy ernyedt hasfal, kar és combon feszesítésre.

 

Lépésről-lépésre

A gyógynövényes mélyhámlasztás két alkalmas kezelésből áll. Az első kezelés során alkalmazott hatóanyagok és a kíméletes, apró formátumban lévő gyógynövény keverék bőrbe masszírozásának hatására a kezelést követő néhány napon belül a régi bőrréteg egyenletesen leválik. Ez idő alatt a reggeli és esti arctisztításhoz speciális készítményeket szükséges használni, melyek a hámlasztási folyamatra hatnak, ezért ezeket más termékekkel helyettesíteni nem szabad. A hámlási folyamat egyénenként különböző lehet, de a hámló részecskék erőszakos eltávolítása minden esetben kerülendő. Az utókezelés a hámlasztást követő, 5. nap környékén történik. Ez ideig a bőrt víz nem érheti, így a hajmosás is tilos. A bőr teljes regenerációja két-három hetet vesz még igénybe, a kezelést követő 14-28. napon nyeri el a bőr a legszebb állapotát.

 

Szakértő kezekben

A gyógynövényes mélyhámlasztás egy ún. korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás. A kezelést csak orvos vagy speciális képzettséggel rendelkező kozmetikus végezheti. A kezelést végző személy szakmai tudása nemcsak a beavatkozás során, de a bőr állapotának felmérésében is nagyon fontos. A mélyhámlasztás a legtöbb bőrpoblémára megoldást jelent, bizonyos esetekben azonban végzése nem javasolt. Kizáró ok például minden fertőző eredetű bőrbetegség. A kezelés nem végezhető allergiás, vagy nagyon érzékeny bőrön, de nem javasolt rosacea esetében sem. A beavatkozás nem végezhető anyajegyek területén sem.

 

 

 

Tovább