Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Nem kell, hogy a bőrtisztítás fájdalommal járjon!

A problémás bőr kezelésében elengedhetetlen a rendszeres időközönként, szakember által végzett bőrtisztítás. A nyomkodással járó fájdalmak miatt sokan mégis inkább nem, vagy a szükségesnél ritkábban végeztetik el a kezelést, esetleg otthoni ápolással igyekeznek megszabadulni a zavaró bőrhibáktól. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint sokan ok nélkül tartanak a kezelésektől, létezik ugyanis olyan fájdalomcsillapító pakolás, amellyel az arctisztítással járó kellemetlen érzés a minimálisra csökkenthető.

Bőrtípustól és életkortól független probléma

A mitesszerek nem csak a tinédzserek életét nehezítik meg, későbbi életkorban, felnőtteknél, idősebbeknél is gyakran okoz problémát a makacs bőrhibák kezelése – mondja Peterman Krisztina. Megjelenésük általában hormonális változásokhoz köthető, ezért jelentkezik először a nemi érés idején, serdülőknél, de nőknél a terhesség alatt, a menstruáció és később a menopauza idején is gyakori a bőrhibák előfordulása, vagy meglévő tünetek rosszabbodása. Tévhit, hogy mitesszerek csak a zsírosabb bőrtípusúaknál jelennek meg, kialakulásukra hajlamosít a tág pórusú bőr, vagy ha az arc nincs megfelelően tisztítva.

mitesszer pattanás arctisztítás kozmetikus Peterman KrisztinaNem mindegy, hogyan szabadul meg tőlük

A mitesszerek szakszerűtlen nyomkodásával könnyen felsérthetjük az érzékeny bőrt, emellett a gyakori ingerléssel könnyen a faggyútermelődés fokozódását idézhetjük elő, ami miatt idővel még több mitesszer jelenik meg az arcon. A mitesszerek kialakulásának oka ugyanis, hogy a faggyú nem tud szabadon távozni a pórusokon keresztül, hanem megreked, megül a pórusokban és elhalt hámsejtekkel keveredik. A levegő hatására oxidálódni kezd, besötétedik. Minél több faggyú termelődik tehát, annál valószínűbb, hogy mitesszerek jelennek meg a bőrön. Fokozott faggyútermelést okozhatnak rosszul megválasztott kozmetikumok bizonyos hatóanyagai épp úgy, mint a házi kozmetikai kezelésekben alkalmazott radírozás is. A túl gyakori, vagy erős bőrradír ugyanis irritálja a bőrt, ami védekezésképpen fokozott faggyútermelésbe kezd, hogy a bőr egyensúlyát helyreállítsa, így végül megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A mitesszerek ellen vívott harcunk kezd teljesen kilátástalanná válni. Különösen, ha arra gondolunk, hogy nem csak az arcon, de egyedül nem elérhető testrészeinken, például a háton, vagy a fülben is megjelenhetnek.

Amit csak a szakember érhet el: a fülben lévő mitesszerek

Az arcon, egyéb testrészeken megjelenő mitesszerek jól láthatóak, de a fülben lévő mitesszerekről alig veszünk tudomást, vagy pedig nem megfelelően próbáljuk eltávolítani. Sajnos ez a terület a kozmetikában végzett kezelések során is gyakran kimarad, nem része az arc tisztításának, holott esztétikailag és egészségügyileg is fontos a fülkagylóban jelentkező bőrhibákat is kezelni – hívja fel a figyelmet Peterman Krisztina. Az ezen a területen keletkező mitesszerek eltávolítása azonban meglehetősen bonyolult, hiszen a fülben lévő kanyarulatokhoz nehéz hozzáférni. A nem hozzáértő beavatkozásoktól gyulladt, vagy az elhanyagolt mitesszeres fül komoly gennyes gócot eredményezhet, ami akár sebészeti kezelést is igényelhet. A problémás bőr kezelésében jártas szakember által, minimális fájdalommal megszüntethető probléma így akár könnyen orvosi esetté is válhat.

A szépségért nem feltétlenül kell megszenvedni

Akár az arcon, fülben vagy egyéb testrészen lévő mitesszer eltávolításáról legyen szó, nagyon fontos, hogy a művelet a bőr megfelelő előkészítése után, speciális, erre a célra szolgáló, megfelelően fertőtlenített eszközök segítségével történjen. Külön, vagy arckezeléssel egyben, a bőrt felpuhítva, a megfelelő utógondozással az apró, de kellemetlen szövődményeket is okozó bőrprobléma kezelhető. Ha valakit a művelettel járó fájdalom tart vissza attól, hogy szakemberhez forduljon, akkor érdemes helyi fájdalomcsillapítást kérnie a bőrtiszítás előtt- tanácsolja Krisztina. Nem kell semmitől tartania, ebben az esetben ez egy nagyon kellemes, enyhe hűsítő érzést okozó fájdalomcsillapító arcpakolást jelent, amit kezelés előtt gyengéd mozdulatokkal viszünk fel a bőrre. Ez természetesen alkalmazható más testrészeken, így a hát, mellkas, vagy a fül tisztítása előtt is. Rövid várakozási idő után a pakolást eltávolítjuk majd így kezdjük meg a bőr tisztítást. A visszajelzések alapján így nem csak a nyomkodások miatti fájdalmat tudjuk csökkenteni, de a kezelések utáni bőrpír is enyhébb, a bőr gyorsabban regenerálódik.

 

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Tovább

A fülben lévő mitesszerek gyulladást is okozhatnak

Talán észre sem veszi, de ha mégis, akkor ne kísérletezzen házilagos eltávolítással, mert több bajt okoz, mint gondolja!

A serdülőkor velejárója a pattanások, mitesszerek megjelenése. A túlzott faggyúműködés az arc mellett a mellkason, háton és a fülben is okozhat bőrtüneteket. Mitesszer akkor jelentkezik, ha a bőr pórusaiban felgyülemlett faggyú teteje a levegővel érintkezve oxidálódik, így fekete színű bevonat képződik rajta – mondja Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa.

Az egyéb testrészeken megjelenő mitesszerek jól láthatóak, szem előtt vannak, de a fülben lévő mitesszerekről alig veszünk tudomást, vagy pedig nem megfelelően próbáljuk eltávolítani. Sajnos ez a terület a kozmetikában végzett kezelések során is gyakran kimarad, nem része az arc tisztításának, holott esztétikailag és egészségügyileg is fontos a fülkagylóban jelentkező bőrhibákat is kezelni.

A bőrproblémák kezelését jobb szakemberre bízni, de az éppen csak serdülni kezdő, a testének rohamos változásait is nehezen követő fiatalok ezt olykor kellemetlennek érezik. Peterman Krisztina tapasztalatai szerint, ilyenkor a gondos anyukák végzik el a házi „kezeléseket”. Az ezen a területen keletkező mitesszerek eltávolítása azonban meglehetősen bonyolult, hiszen a fülben lévő kanyarulatokhoz nehéz hozzáférni. Előkerülnek tehát a hajcsatok és egyebek, amik fertőtlenítőt sosem láttak, de annál többször estek már le a földre. A hadművelet - aki átélte tudja, hogy igazi harcról van szó - fájdalmas is, mert a fülkagyló nagyon érzékeny. Ha megszúrják, könnyen vérzik, mert a fülek érhálózata igen gazdag.

A küzdelmes beavatkozástól gyulladt, vagy az elhanyagolt mitesszeres füleknek nem csak esztétikai vonzata van. Gyulladásuk komoly gennyes gócot eredményezhet, ami akár sebészeti kezelést is igényelhet. A problémás bőr kezelésében jártas szakember által, minimális fájdalommal megszüntethető probléma így akár könnyen orvosi esetté is válhat – figyelmeztet a Dermatica kozmetikusa. A mitesszerek eltávolítása speciális, erre a célra szolgáló, megfelelően fertőtlenített eszközök segítségével, akár helyi fájdalomcsillapítás mellett is végezhető. Külön, vagy arckezeléssel egyben, a bőrt felpuhítva, a megfelelő utógondozással az apró, de kellemetlen szövődményeket is okozó bőrprobléma kezelhető.

Tovább

Tippek problémás bőrre

Milyen nappali krémet válasszunk pattanásos bőrre, mivel tüntethetjük el a mitesszereket és sminkeljük-e a hajszálértágulatos arcbőrt? Kozmetikus szakértőnk segítségével néhány gyakran feltett kérdést válaszolunk meg a bőrpoblémákkal kapcsolatban.

 

Nyomkodás helyett

Mitesszerek a bőr elszarusodási zavara miatt jelentkeznek, a legtöbbször az orr, illetve a T-vonal (homlok, orr és áll) területén. Ilyen esetben nem optimálisan válik le az elszarusodott bőrréteg, az elhalt hámsejtek így elzárják a pórusok kivezető nyílását és a faggyú nem tud a bőrfelszínre jutni. A probléma ellen a megfelelő ápoláson kívül mást nem tehetünk. Rendszeres kozmetikai kezelések alkalmával megszabadulhatunk a mitesszerektől, a szakember pedig tanácsot adhat a bőrtípusunknak megfelelő készítmények megválasztásával és alkalmazásával kapcsolatban is – tanácsolja Peterman Krisztina kozmetikus, a Dermatica szépség-terapeutája. Az otthoni „nyomkodás” gyors megoldást jelenthet, de sokszor mégis többet árt, mint használ. Következtében a mitesszerek könnyen begyulladhatnak, pattanások jelenhetnek meg az érintett bőrterületen. A megfelelő kezelést ezért bízzuk inkább szakemberre.

 

Egyénre szabott nedvességpótlás

A hidratálás minden bőrtípus esetében fontos. Az akne különböző fokozataiban speciális, kifejezetten az állapotnak megfelelő hidratáló krémre van szükség. Ezek tartalmazhatnak gyulladáscsökkentő-, faggyútermelést normalizáló-, pórusösszehúzó stb. hatóanyagot. Vannak készen kapható készítmények, s van, amit a bőrgyógyász állít össze. A készítményekkel nincs értelme önállóan kísérletezni, gyakran többet árthat vele magának az ember, mint gondolná. Problémás bőrű betegek esetében azt tanácsolom, mindenképpen forduljon szakemberhez, aki segít a bőrtípusának leginkább megfelelő készítmény kiválasztásában is.

 

Takarás helyett kiemeli a bőrhibát

A hajszálértágulat súlyosabb esetben rendkívül kellemetlen lehet, pszichés zavarokat is okozhat. A megfelelő bőrgyógyászati és kozmetikai kezelésekkel az állapot jól kordában tartható, de természetes, hogy az ápolt külsőhöz az alkalomhoz illő smink is hozzátartozik. Remek készítmények kaphatók, megfelelő hatóanyag- és hidratáló tartalommal.

A krémek lehetnek színezettek is: vagy a zöld színt tartalmazzák, vagy a bőrszínnek megfelelő színanyagot, s így már kendőznek, takarnak, fednek is egyúttal. Hajszálér tágulatos bőr esetében különösen fontos a fényvédelem! Vannak speciálisan ilyen típusú fényvédő krémek is. Mindenképpen keressen fel szakembert, aki segít megtalálni a megfelelő ápoló készítményt – javasolja Peterman Krisztina. A helytelenül megválasztott, túlzásba vitt szépítőszerekkel gyakran épp ellenkező hatást érünk csak el. A "vastagon" smink még inkább vonzza a tekinteteket és felhívja a figyelmet az elfedni kívánt problémára.

 

Rosaceás bőr: ne túl meleg, ne túl hideg!

A rosacea kezelésének két fontos eleme, hogy egyrészt erősítsük a kiserek falát, s ezzel párhuzamosan kerüljük az olyan tényezőket, melyek az erek tágulását fokozhatják. A terápia során alkalmazott készítmények mellett a rosaceás panaszok kezelésében lényeges szerepe van a diétás, bizonyos életmódbeli tanácsok betartásának és a megfelelő kozmetikumok alkalmazásának is. Javasolt a vérbőséget, kipirulást okozó élelmiszerek, italok kerülése, így az alkohol, forró, erős fűszeres ételek fogyasztása nem ajánlott. A napfénynek szintén provokáló szerepe van. Javasolt már az első napsugarak megjelenésétől magas faktorszámú fényvédő krémmel óvni a bőrt. A nagyon hűvös, “jéghideg” vízzel történő arcmosás átmenetileg érösszehúzó hatású ugyan, ezzel együtt azonban károsítja a bőr hámrétegét, irritációt okoz. A túl meleg víz pedig értágító hatású, tehát semmiképp sem javasolt. Rosaceas betegek számára leginkább a langyos vízzel történő arcmosás az ideális.

Tovább