Szőlőmag olaj

Szervezetünkben lejátszódó oxidációs folyamatok során aktív gyökök, ún. szabad gyökök képződnek, melyek károsak az élő szövetekre. Rendkívül gazdag linolénsavban és olyan bioaktív antioxidáns összetevőkben melyek hússzor-ötvenszer  hatékonyabbak, mint az A- vagy az E vitamin! A szőlőmag olaja táplálja a bőrt és szabályozza fagyú termelését.

Magas antioxidáns tartalma révén kiváló öregedés gátló hatással van a bőrre. Bőrsimító, feszesítő hatású. Képes a bőr szöveteit regenerálni. A bőrbe könnyen felszívódó anyag. Ideális arc és testápoló olaj. Mind a zsíros bőrre, mind az igénybevett bőrre, mindaz érett bőrre kiváló. Gyakran szoláriumba járók részére is kiváló ápoló hatású.

A szőlőmag olaj külsőleg történő használata

A szőlőmag-olaj belsőleg történő fogyasztása rendkívül jótékony hatásokkal bír a szervezetre, azonban a bőrápolás szempontjából a külsőleg történő alkalmazás szempontjából is aranyat érő természetes hatóanyag. A hidegen sajtolt szőlőmag-olajban az összes hatóanyag megmarad, ami az előkelő natúr-kozmetikumok közé emeli a szőlőmag olajat.  Peterman Krisztina gyógykozmetikustól a javasolt használati módját is megtudhatjuk.

Kozmetikai használata – felüdülés a bőrnek

Külső alkalmazása javasolt egy-két alkalommal hetente. Az olajat dekoltázsra, arcbőrre felvisszük vékonyan, majd 20 percig a bőrön hagyjuk, ennyi idő elegendő is ahhoz, hogy felszívódjon. A szőlőmag-olajos masszázzsal rendkívüli eredmények érhetők el. A hajtöveken alkalmazva regenerálja a hajhagymákat.