Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Így sminkeljen, ha a rozáceás!

Szakszerű terápiával a rozácea tünetei jól kezelhetők, ám ez akár több hónapot is igénybe vehet. Ez idő alatt is adódhatnak olyan fontos alkalmak, amikor gyorsan szeretnénk a legjobb formánkat hozni. Az érzékeny bőr ápolásához és sminkeléséhez Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusának tanácsait kértük.

Nyáron fokozódnak a tünetek

A rozácea fő tünete az arcon jelentkező bőrpír, ami nyáron a meleg és a napsugarak következtében még intenzívebben jelentkezhet – mondja Peterman Krisztina. Első lépésben persze mindenkinek azt tanácsolom, hogy a rozáceát kiváltó okot kell megkeresni és kezelni. A bőrtünetek kialakulásában örökletes tényezők, vagy hormonális változások is szerepet játszhatnak, nők körében jellemzően a menopauza időszakában, 40-50 éves kor között jelentkezik. Az arcon megjelenő tünetek azonban összefügghetnek egyéb gyomor-bélrendszeri betegségekkel, azok gyulladásával is, de a rosacea hátterében vérnyomás ingadozás is állhat. Természetesen a kivizsgálás és kezelés ideje alatt sem kell lemondani a sminkelésről, ám a rozáceára jellemző érzékenység miatt ez a bőrtípus a sminkelés során is speciális odafigyelést igényel.

rosacea seprűvéna smink kozmetikus Peterman KrisztinaBőrápolás 5 pontban

- A bőrtípusnak megfelelő arclemosó készítmény használatát követően a napi bőrápolási rutin kelléke a hidratáló krém használata sminkelés előtt. Mivel a rozáceás bőr nagyon érzékeny, ezért minden termék használatát finom mozdulatokkal végezzük, de dörzsöljük a bőrt.
- A tisztítás és a hidratálás után következő lépés az alapozó. Itt szintén javasolt a rozáceás bőrre kifejlesztett termékek között válogatni. Létezik zöldes árnyalatú alapozó is, amivel remekül tudjuk tompítani az arcbőr pirosságát. Érdemes a camouflage termékek palettáján is szétnézni, ezekkel a jól fedő készítményekkel - megfelelően alkalmazva - tartós sminket készíthetünk.
- A rozáceás tünetek a napfény hatására felerősödhetnek, ezért nagyon fontos, hogy nyáron mindig kenjük be az arcunkat fényvédőkrémmel, ha a szabadban tartózkodunk. Emellett jó, ha az érzékeny bőrre minél kevesebb terméket használunk, ezzel is csökkentve az esetleges irritáció esélyét. Peterman Krisztina ezért azt tanácsolja, hogy keressük a fényvédős nappali krémeket, alapozókat, így egyből kettős védelmet biztosíthatunk bőrünknek, egy termékkel.
- Mivel a rozáceás bőr nagyon érzékeny, ezért ha új terméket próbálunk ki, azt mindig teszteljük egy kis bőrfelületen, a nyakon, vagy a könyökhajlatban. Ha 24 óra múlva sem tapasztalunk égő, viszkető érzést, akkor nagyobb felületen is bátran használhatjuk.
- Az alapozót a legjobb, ha tiszta, frissen mosott kézzel visszük fel a bőrre, mert a szivacs, vagy ecset túl durva lehet az érzékeny bőrnek.

Rendszeres ápolás és smink tanácsok

A napi rutin mellett érdemes néha feltölteni a bőrt ápoló, tápláló kozmetikai kezelésekkel is. A terápia egyik fontos eleme hogy erősítsük a kiserek falát – magyarázza a Dermatica kozmetikusa. Erre kiváló hatóanyag például a rutin, mely a rutaszkorbin egyik összetevője, ezen kívül jótékony hatásúak még a magas C vitamin tartalmú készítmények. Fontos, hogy kerüljük az olyan tényezőket, melyek az erek tágulását fokozhatják. A kezelések során több természetes összetevőt, hatóanyagot is használunk a tünetek enyhítésére. Gyulladásos fázisban nyugtató, - például körömvirág, málnamag olaj, homoktövis – és fertőtlenítő hatású készítményeket alkalmazunk helyileg, és szükség szerint belső kezelésként is. A málnamagban és a homoktövisben természetes UV filter is található az érerősítő hatás mellett, illetve a szőlőmag olaja is tartalmaz természetes UV szűrőt. A kozmetikai kezelés része lehet a sminktanácsadás is, itt a szakember segítségével mindenki megtanulhatja azokat az alapvető fogásokat, amivel egy nappali, vagy akár alkalmi sminket is elkészíthet.

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

Tovább

Sminkelési tanácsok ekcémás bőrűeknek

A vörös, viszkető ekcémás foltok elsősorban a végtagok hajlataiban, tenyéren, talpon, a fülek mögött, szemek körül jelentkeznek. A megfelelő gyógykezelés mellett a betegség tünetei ellen néhány smink tippet is bevethetünk.

Az érzékeny bőr ápolása

Az ekcéma gyakori velejárója a száraz a bőr, ezért a bőr előkészítésének legfontosabb része a rendszeres hidratálás. Egyéni arctípustól függően hidratálás előtt enyhe exfoliálás, a bőr kíméletes hámlasztása – magyarázza Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa. A kozmetikai kezelések során is gyulladáscsökkentő, kifejezetten száraz bőrre való hatóanyagokat használunk, melyek pótolják a bőrből hiányzó nedvességet. A mindennapos bőrápoláshoz és sminkeléshez is általában jól hidratáló, illatanyag- és színezékmentes termékeket javaslunk. A megfelelően hidratált bőr két okból is fontos: egyrészt így csökkenthetjük a tünetek erősségét – a száraz bőr jobban viszket, húzódik – másrészt csak így lehet jó alapunk a tökéletes smink elkészítéséhez.

Vörösre zöldet

ekcéma ekcémás bőr sminkelésA sminkesek régóta használják már a vörös szín elfedésére a zöldet, ez pattanások, bőrpír, rosacea és az ekcémás tünetek esetében is hatásos fegyver. Válasszunk zöldes árnyalatú, folyékony, hidratáló hatású korrektort és azt jól oszlassuk el a zavaró foltokon. Erre egy, a bőrszínünkhöz közel álló alapozó réteget vigyünk fel, amit az arc többi részén is használunk, majd az egészet áttetsző púderrel fixáljuk.

Használat előtt bőrpróba

Sajnos az ekcémás bőr gyakran igen érzékeny, így a sminkeléshez használt termékek is irritációt okozhatnak. Érdemes szakemberrel egyeztetni a számunkra javasolt termékcsaládokról. Ha megvan a kiszemelt készítmény, semmiképp se használjuk rögtön egy komplett sminkhez. Új termékek használata előtt végezzünk bőrpróbát, melynek során egy kis mennyiséget kenjünk fel az állkapocs alatti területre, vagy a fül mögé. Ha 48 óra múlva sem jelentkezik irritáció, bőrpír, viszketés, kiütés az érintett területen, akkor kipróbálhatjuk sminkeléshez is.

Mikor nem szabad sminkelni?

Az ekcémás tünetek időnként fellángolhatnak, ilyenkor több folt, intenzívebb viszketés jelentkezhet. Az érzékeny, gyulladt bőr számára további megpróbáltatást jelenthet a smink viselése. Emellett előfordulhat, hogy hosszabb körömmel, ruhával, övcsattal felsértjük az ekcémás foltokat, ilyenkor természetesen szintén nem javasolt más, csak a bőrgyógyász által felírt gyógyhatású készítmények használata.

Forrás: Dermatica (www.dermatica.hu)

 

Tovább