Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Mit is jelent a fitoterápia?

A fitoterápia kifejezés a gyógynövények terápiás célú felhasználását jelenti. Tágabb értelemben ide tartoznak a külsőleg és belsőleg is használható gyógynövények és azok hatóanyagai: esszenciális-, teljes tisztaságú olajok, virág esszenciák, gyógynövény- vagy virágkivonatok.

Trendek és ellentrendek

A több az egyben típusú bőrápolási termékek térnyerése mellett egyre erősebb trendként van jelen a nem csak természetes alapú, hanem teljesen természetes hatóanyagokkal való gyógyítás, ami sok esetben kiegészítője is lehet a klasszikus ápolásnak, vagy orvosi gyógyászatnak.

 „Fűben, fában orvosság..”

Tartja a régi mondás. A fitoterápia alkalmazása a kozmetológiában is olyan plusz képzettséget és ismereteket követel a kozmetikustól, ami valóban egy holisztikus megközelítést tesz lehetővé. Kevesen tudják, hogy számos bőrgyógyászati betegség gyógyulása - persze nem mind - körültekintően megválasztott kozmetikai kiegészítő kezeléssel jelentékenyen segíti a szervezet öngyógyulását és a klasszikus bőrgyógyászati terápiák hatékonyságát.

A bőrproblémák jellegétől és súlyossági fokától függően a fitoterápia alkalmazása a legnagyobb körültekintést és szakmai felkészültséget igényli. Elsősorban a lehetséges allergizáló hatások kizárása végett, ezért szerencsés, ha a kozmetikus mögött bőrgyógyászati háttér és egészségügyi tapasztalat is van. Ilyet egyelőre még keresni kell itthon, de a felismerés és az igény folyamatosan növekszik a lakosság körében.

Tovább

Megoldás a bőrhibák ellen

Ráncok, tág pórusú bőr, acne, pigment- és májfoltok: problémák, melyekre létezik megoldás. A gyógynövényes mélyhámlasztás segítségével bőrünk tavaszra újra sima, fiatalos lehet.



Megújít és táplál

A gyógynövényes mélyhámlasztás bőrgyógyászok, kozmetológusok által kifejlesztett, kipróbált és világszerte alkalmazott biológiai eljárás, mely természetes úton avatkozik be a bőr és a kötőszövet struktúrájába – magyarázza Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa. Ellenben a többi hámlasztásos eljárással, semmilyen kémiai vagy szintetikus hámlasztó anyagot nem tartalmaz. A kezelés előnye, hogy segítségével nem csak a bőr struktúrája újul meg, de segítségével méregteleníthetjük, táplálhatjuk, regenerálhatjuk is a bőrt. A kíméletes, apró

formátumban lévő gyógynövény keverék bőrbe masszírozásával ugyanis a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz, de a legszebb eredmény kúraszerűen végzett mélyhámlasztással érhető el.

Arcbőr-csere

A mélyhámlasztás során lényegében a bőr önmegújító funkcióját használjuk ki. A természetes hámlás során a bőr ha

vonta magától is megújul, ám idővel ez a folyamat lelassul. A kezelés során eltávolítjuk a bőr felső hámrétegét, ezzel mesterségesen regenerációra serkentjük az alsóbb bőrréteget. A hámsejtképződés beindítása mellett így a bőr rugalmasságáért felelős kollagén és elasztin termelődése is fokozódik. Az újonnan képződött bőr felszíne egyenletes, fiatalos lesz, a bőrhibák, a ráncok mélysége jelentősen csökken. A végeredmény természetesen függ a bőr eredeti állapotától, az egyéni adottságoktól.

Szépüljön télen!

A kezelés elvégzésére az őszi-téli hónapok a legideálisabbak, ilyenkor okoz a legkevesebb gondot a napfény, az UV-sugarak kerülése. Az elvékonyodott bőr az új hámréteg felépüléséig ugyanis fokozottan érzékeny a külső hatásokra, így nagy gondot kell fordítanunk a fényvédelemre. A kezelést érdemes hétvégére, szabadnapok köré időzíteni. Az intenzív, szabad szemmel is jól látható hámlási folyamat ugyanis - intenzitástól függően - rendszerint a kezelés utáni 5. napon zárul le. A bőr teljes regenerációja egyéntől függően a 14-28. napot vesz igénybe, erre az időre már látható az eredmény: a megszépült bőr.

www.dermatica.hu

Tovább

Arcbőr méregtelenítése természetesen

A bőr méregtelenítésének és megújításának kíméletes kozmetikai módja a gyógynövényes mélyhámlasztás. A módszer szinte minden bőrtípusú egyénnél alkalmazható, továbbá számos meglévő bőrprobléma enyhíthető vele.

A kozmetikus mester a bőrbe masszírozza a gyógynövényekből összeválogatott keveréket, ami méregteleníti a bőrt. A maszírozás a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatja a gyógyító hatóanagokat, miközben a legfelső bőrréteget finoman leradírozza.

Az utókezelés alkalmával a bőr már kiválóan képes az értékes tápláló anyagok befogadására. Az, hogy kinek hány kezelésre van szüksége a maximális hatásért, az az egyéni bőr állapot függvénye.

mélyhámlasztás gyógynövényes

Mélyhámlasztás alkalmazhatósága:

pattanásos bőr különböző típusainál

pigmentáció esetei (hiper és hipo)

striák esetén (csíkok a bőrön)

napfénytől károsodott bőr esetén

cellulitisz (phlegmone) a bőrben, vagy néha a bőr mély rétegeiben tovaterjedő fertőzés esetén

öregedő bőr esetén

A mélyhámlasztás erőteljesen bőrregeneráló hatású, mely segíti a sejtek megújulását. A bőr feszesebb,tisztább, textúrája selymesebb, bársonyosabb lesz.

http://www.dermatica.hu/melyhamlasztas

Tovább