Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Problémás bőr

blogavatar

A különböző bőrproblémák gyógyítása és ápolása különös szakértelmet, és odafigyelést követel. Szakértő tanácsok, a bőrgyógyász és a kozmetikus mester tollából. Akne / pattanások, rosacea kezelése, pattanások hormonális háttere, dermatitis, ekcéma kezelése, allergiás bőrtünetek, bőrtisztítás, szemölcsök, bőratka szűrés (demodex). Kozmetikai kezelés, arctisztítás, otthoni bőrápolási tanácsok szakértőktől.

Címkefelhő

kozmetika (24),Peterman Krisztina (21),kozmetikus (19),dermatica (17),bőrápolás (11),gyógykozmetika (10),pikkelysömör (10),bőrgyógyász (9),akne (9),pattanás (9),rosacea (8),bőratka (8),Dr. Vincze Ildikó (7),ekcéma (6),pattanások (6),psoriasis kezelése (6),bőr (5),bőrgyógyászat és kozmetika (5),bőrproblémák (5),mélyhámlasztás (5),pikkelysömör kezelése (4),bőrgyógyászat (4),demodex (4),dr. Vincze Ildikó (4),bőrbetegség (4),arctisztítás (3),bőrfiatalítás (3),kozmetikumok (3),pszoriázis (3),mitesszer (3),gyógynövényes hámlasztás (3),bőrszárazság (3),szemölcs (2),gyógykozmetikus (2),bőrrák (2),érzékeny bőr (2),hidratalas (2),seborrheas bőr (2),melanoma (2),ráncos bőr (2),bőratka szűrés (2),plazma fényterápia (2),szépség-terapeuta (2),száraz bőr (2),allergia (2),rancok (2),arcapolas (2),pattanas (2),gyulladás (2),tél (1),hideg (1),éjszakai bőrviszketés (1),korpa (1),viszkető bőr (1),seprűvéna (1),haj (1),kézápolás (1),kozmetológia (1),kitágult erek (1),hidratálás (1),kosz (1),hajmosás (1),mosószer (1),bőrnövedékek (1),bőrkinövés (1),eltávolítás (1),paraffin (1),mosópor (1),smink (1),kiütés (1),bőrvörösség (1),iontoforézis (1),ultrahang (1),allergiás tünetek (1),humán papilloma vírus (1),szövettan (1),fejbőr (1),heg (1),stria (1),psoriasis (1),krémek (1),szteroid (1),pigmentáció (1),szőrösödés (1),tág pórus (1),aknés heg (1),bőrflóra helyreállítás (1),terhességi csík (1),bőrfelszín (1),fül (1),kúszóhályog (1),plasztikai sebész (1),faggyú (1),anyajegy (1),baktérium (1),zsíros bőr (1),kombinált bőr (1),dr. Gyarmati Csaba (1),allergénmentes (1),bőrflóra (1),szemhéjszéli gyulladás (1),vio (1),herpesz (1),kozmetikai kezelés (1),száj körüli pattanás (1),allergén (1),gyógynövények (1),bőrhibák (1),fitoterápia (1),stressz (1),melanóma (1),szolarium (1),stressz es relaxacio (1),fényvédő krém (1),egészség (1),kozmetikum (1),barnulas (1),napozás (1),allergologus (1),táplákozás (1),naptej (1),antibakterialis hatas (1),triclosan tartósító- és fertőtlenítőszer (1),szolárium (1),túlsúly (1),melanóma szűrés (1),egészséges bőr (1),higiénia (1),allergia gyermekkorban (1),karikas szem (1),orvosi kozmetika (1),majfolt (1),pigment (1),green peel (1),adalék (1),szőlőmagolaj (1),hajhullás (1),hajhullás okai (1),ekcéma csecsemőkorban (1),atópiás ekcéma (1),szeplők (1),Mitesszerek eltávolítása (1),hajvesztés (1),Periorális dermatitisz (1),akne kezelése (1),ekcémás bőr (1),gyógykozmatikus (1),dermatitis (1),szájkörüli pattanások (1),májfoltok (1),napeges (1),arcápolás (1),pattanásos bőr (1),Hyaluronsav (1),faggyúmirigyek (1),testápolás (1),szépségterapeuta (1),akne lámpa (1),fényterápia (1),fototerápia (1),demeodex (1),allergén vizsgálat (1),anyajegyszűrés (1),bőrgyógyász-kozmetológus (1),sminkelés (1)

Rooibos mint tonizáló - Dél Afrika

A Dél-Afrikai hagyományokban a nálunk leginkább teaként ismert rooibos a Cedaberg hegységben őshonos. A helyiek úgy tartják, hogy a pikkelysömört, az ekcémát és egyéb kiütéseket is sakkban tartja.

A nyugati tudomány is megerősítette, hogy a vörös teában található hatóanyagok mérséklik a korral is járó és az egyéb gyulladásos folyamatokat, sérüléseket.

Dél-Afrikában a fiatalabb (zöld színű) és a vörös rooibos-t egyaránt használják gyógyászati célokra szappanokba, krémekbe keverten. Súlyosabb bőrbetegségek esetén a kórházi rooibos fürdő kezelések is ismertek.

Tovább

Stressz és psoriasis - mivel segítheted a tünetmentességet?

A psoriasis olyan krónikus autoimmun hátterű bőrbetegség, melynek kiváltó és súlyosbító okai között a stressz súlyozottan szerepel. A belefáradtság és kilátástalanság ellen következzen néhány tipp, hogyan vezetheted le a napi stresszt.

 

Testedzés: valószínűleg az egyik legjobb feszültségoldó tevékenység. Nyáron a szabadban több a sportolási lehetőség is, ezért használjuk ki és mozogjunk, mert a problémás bőr is meghálálja. 

Meditáció, relaxáció: mindenki számára hasznos. A mély és tudatos légzésgyakorlatok segíthetnek, hogy az összpontosítással a lehetséges pozitív változásokat tudatosítsuk, a negatívok helyett.   

Társas kapcsolatok: a barátok és a jó családi háttér, akikkel mindent meg lehet beszélni, bőrbetegségek esetén is támasz.

A megfelelő bőrgyógyászati és gyógy-kozmetikai segítség mellett tehát mi magunk is sokat tehetünk, hogy a krónikus bőrpanasz tünetmentessé, a tünetmentes időszakok pedig minél hosszabbá válhassanak.

Tovább

A kávézás segíthet a bőrrák megelőzésben?

A rendszeresen fogyasztott gőzölgő fekete, nem csak a nap kezdését könnyítheti meg, hanem a benne lévő koffein segíthet a bőrrák bizonyos típusának megelőzésében – állítják az amerikai kutatók. Basal cell carcinoma (BCC). A bőrrák fenti típusa az egyik legelterjedtebb. Csak az Egyesült Államokban évente egy millió embernél diagnosztizálják. A vizsgálatban a nők körében maximum 20%-kal befolyásolta a kávéfogyasztás a bőrrák kialakulásának faktorát, míg a férfiak között 9%-ot tudtak kimutatni. Ez nyilván a kávázás egyik aspektusa csupán, fogyasztása azonban természetesen bizonyos keretek között javasolt. A konkrét panasz esetén bőrgyógyász szakorvoshoz kell fordulni kivizsgálás és kezelés céljából.

www.dermatica.hu

forrás:Health Day News

 

Tovább

Rosaceás bőr: hogyan segít a kozmetikus (2. rész)

A kozmetikumok megválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a készítmények közül ne az olajos és vazelin alapú termékeket válasszuk, mert azok elzárják a faggyúmirigyek kivezető nyílását, így a gyulladás kialakulását fokozzák.

A rosaceás bőr ápolására különösen ideálisak az olyan összetevőket tartalmazó illatanyag- és színezékmentes készítmények, melyek a hidratáló hatáson túl védik és erősítik a véredények falait, csökkentik a bőr kipirosodását, és védelmet nyújtanak a napsugarak káros hatásaival szemben. A málnamagban és a homoktövisben természetes UV filter is található az érerősítő hatás mellett, illetve a szőlőmag olaja is tartalmaz természetes UV szűrőt.

 

Társbetegségek és életmód

A kozmetikai kezelésekkel a bőr állapota látványosan javítható, a hatás azonban csak ideiglenes lehet, ha a háttérben egyéb betegségek húzódnak meg, vagy életmódunkkal fokozzuk a panaszok súlyosbodását.

Az arcon megjelenő tünetek összefügghetnek egyéb gyomor-bélrendszeri betegségekkel, azok gyulladásával is, de a rosacea hátterében vérnyomás ingadozás, néhány esetben pedig az arcbőrön élősködő atkák is állhatnak.

Javasolt az értágulatot fokozó, vérbőséget, kipirulást okozó élelmiszerek, italok kerülése, így az alkohol, forró, erős fűszeres ételek fogyasztása nem ajánlott.

A napfénynek szintén provokáló szerepe van, javasolt már az első napsugarak megjelenésétől magas faktorszámú fényvédő krémmel óvni a bőrt. 

A szaunázás vérbőség fokozó hatása miatt szintén kerülendő.

www.dermatica.hu

Tovább